Projecte Francès

 • Francès

  ULYSSES!  UN PROGRAMA DE FRANCÈS DIRIGIT A L' ESO QUE COMENÇA A 1r

  En una societat bilingüe com  la catalana i immersos en un món global cultural i professional anglosaxó,  hem perdut consciència del paper de la Mediterrània i el francès com a vincle de comunicació entre Europa i Àfrica, i com a sortida natural del Principat a la resta d'Europa (el francès és present en 53 països i el parlen més de 76 milions de persones al món).

  El especialistes ens expliquen que els joves de secundària,  amb les estructures fermes del castellà i català, si se'ls ofereix un apropament a la llengua francesa que els permeti aconseguir una bona  pronunciació i  les competències bàsiques, podrien en un futur tenir un bon nivell de francès.

  L’objectiu del programa és un apropament a la llegua francesa a través d’una hora setmanal  impartida  per professorat nadiu i amb 15 alumnes màxim per classe. No ens fixem un objectiu predeterminat de coneixements, ni una acreditació dels mateixos, sinó  seguir el ritme que es consideri adequat per les característiques del grup classe. La intenció del programa es mantenir aquesta  hora durant els  quatre anys de l’ESO (de 1r a 4t).

  ULYSSESELS DIVENDRES A LA TARDA

  La classe s’ impartirà  a una l’aula de la nostra escola els divendres a la tarda. 

  La idea és que durant els quatre anys,  el grup  classe serà format pels mateixos alumnes, avançant tots d’acord amb les seves capacitats.

  No es farà  discriminació pel nivell de francès assolit,  però atès que el nombre d’alumnes de  classe és reduït,  i la dinàmica de grup és important, es podrà convidar a abandonar el programa a  aquells alumnes que la seva actitud o la motivació  no sigui la correcta a judici del professor/a.

  Volem que quedi clar que encara que el nivell de francès  no és el prioritari,  la dinàmica de la classe ha de ser de treball seriós i motivat durant els quatre anys.

  L’actual professora va ser escollida, amb l’ajuda de la vocalia, per un grup de pares i mares de l’alumnat inicial. La idea és que a ser possible un parell de pares/mares del grup porti la coordinació del programa per anar fent el seu seguiment.

  Esperem que aquest programa sigui d'interès i estem oberts a qualsevol comentari i proposta que ajudi a tirar endavant i millorar l’Ulisses! Us podeu dirigir al correu de la Vocalia Internacional (vocalia.internacional.costa@gmail.com , o a Teresa Condal (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

  Salutacions 

  Vocalia Internacional

Go to top