La Vocalia Fem Salut i la Vocalia d’Alimentació us convidem a la xerrada - debat sobre “Prevenció i detecció de trastorns alimentaris des de casa i des de l'escola" que es farà el dijous  21 de maig a les 19.30h a la sala polivalent de l’escola.  

La conferenciant serà la Sara Bujalance, psicòloga i experta en trastorns alimentaris, prevenció i promoció de la salut.

La xerrada que proposem amb les famílies tractarà els següents punts:  Què són els trastorns de la conducta alimentària? Com detectar-los precoçment en els nostres fills i filles? Què fer davant la sospita? Com podem protegir als nostres fills i filles davant aquestes malalties? Després hi haurà un torn de preguntes per clarificar dubtes sobre aquestes malalties i aspectes relacionats com per exemple, els riscos de les dietes restrictives, la preocupació excessiva pel físic en els nostres fills i filles, què fer si el nostre fill adolescent es nega a menjar com ho feia fins ara, com potenciar l’autoestima des de casa... entre d’altres.

Tot i que l'incidència i prevalença de trastorns de la conducta alimentària es manté més o menys estable en els darrers anys (tot i així, 28.000 nois i noies a Catalunya estarien patint un trastorn de la conducta alimentària), el que sí ha incrementat notablement són les conductes de risc relacionades amb l'alimentació i el culte al cos com, per exemple, l'ús de dietes restrictives injustificades. És per aquest motiu que resulta de vital importància trobar mecanismes per reduir l'aparició d'aquestes conductes de risc relacionades amb el desig d'aprimar-se.

La família té un paper clau perquè pot esdevenir un model molt potent d'hàbits i estil de vida saludables. La transmissió, des de la família, de la importància de mantenir una alimentació equilibrada i de no basar l'autoestima en l'aspecte físic pot reforçar l'autoestima dels fills i protegir-los de patir un trastorn de la conducta alimentària.

Us esperem dijous  21 de maig, a les 19.30h, a la sala polivalent.

Contacta amb la vocalia Fem Salut!

el teu email:
Assumpte:
Missatge:
Per enviar el missatge, demostra que no ets un ordinador, responent (amb un número) a la pregunta: "SI TINC 4 POMES I ME'N MENJO UNA, QUANTES ME'N QUEDEN?"
Go to top