voc. fem salut

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Benvolgudes famílies,

Avui és Sant Valentí, per a molta gent dia dels enamorats. Des de la Vocalia Fem Salut! no volem deixar passar l'ocasió de convidar-vos a la reflexió sobre el bon tracte en les relacions sentimentals de les nostres filles i fills i la prevenció de la violència de gènere  que estem organitzant per al proper dijous 22 les 19h a la sala polivalent de l'escola.

 

Ho volem fer amb un petit conte:

Hi havia una vegada una noia i un noi que eren "nòvios".

Un bon dia que havien quedat, la noia va aparèixer amb una faldilla curta.

Li agradava molt la faldilla a ella, li semblava que li quedava molt bé!

Però a ell no li va agradar.

Li va dir que no li semblava bé que anés amb aquella faldilla.

Van discutir i ell li va donar una empenta.

Ella va caure i es va fer mal.

Quina creieu que seria la reacció les nostres filles i fills davant d'aquesta situació?

1. L'ha empès i li ha fet mal. Això vol dir vol dir que no se l'estima

2. És una situació normal en una parella. Ell està gelós i això vol dir que se l'estima 

Aquesta pregunta es va fer en un estudi amb nenes i nens de primària i noies i nois de secundària. Trobareu les seves respostes en aquest link que hem creat des de la vocalia per a promoure la participació a la xerrada del dia 22:

EL BON TRACTE EN LES RELACIONS SENTIMENTALS

Què podem fer des de les famílies per a prevenir la violència de gènere?

A càrrec del Sr. Pere Balaguer, Educador Social, Psicoterapeuta i ex alumne del COSTA.

Dijous 22 les 19h a la sala polivalent de l'escola

Us hi esperem!

Vocalia Fem Salut!

La Vocalia FEM SALUT us convidem a:

Xerrada-debat: "El bon tracte en les relacions sentimentals".

A càrriec del Sr. Pere Balaguer, Educador Social, Psicoterapeuta i ex alumne del Costa.

Desenvolupament de la sessió (aprox. 90'):

Exposisció inicial.

Debat/Posada en comú.

Dijous 22 de febrer de 19 a 20:30h a la Sala Polivalent de l'escola.

Us esperem a tots/es!

Vocalia Fem salut!

 

Benvolgudes famílies,

El passat 26 d'octubre la Vocalia FEM SALUT va organitzar a l'escola la xerrada-debat "La seguretat a internet i a les xarxes socials", realitzada pels senyors Xavier Boned i Carlos Martín de l'Oficiona de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra (ABP Sarrià-Sant Gervasi).

El contingut d'aquesta va resultar molt interessant i una cinquantena de pares i mares vam poder participar-hi i fer multitud de preguntes al respecte. Podeu consultar els continguts bàsics: Recomanacions generals de seguretat a les xarxes  i Enquesta auto orientadora de les nostres nocions de seguretat a internet/xarxes .

Cordialment,

Vocalia FEM SALUT!

Benvolgudes famílies,

La Vocalia Fem Salut us convida, el pròxim dimecres 26 d'octubre a les 18:30h, a la xerrada-debat "La seguretat a internet i a les xarxes socials".

La xerrada és a càrrec de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra, es desenvoluparà a la sala polivalent de l'escola i tindrà una durada aproximada de 90 minuts.

A la primera part es plantejaran alguns conceptes del tema proposat i després s'obrirà un torn de preguntes i es realitzarà una posada en comú.

US ESPEREM! FEM SALUT ENTRE TOTS!

VOCALIA FEM SALUT

ADOLESCENTS: INTENTEM ENTENDRE’LS
Cicle de conferències per a famílies
 
 
CELEBRADA - Mares i Pares que eduquen adolescents... O, si més no, ho intenten
Jaume Funes. Psicòleg, educador, periodista
Dimecres, 6 d’abril, a les 18:30 h.
Sala d’Actes de l’Institut Serrat i Bonastres. c/ Marquès de Santa Ana, 4
 
I si ens passem tot el dia connectats, què?
Jordi Bernabeu. Psicòleg i educador
Dimecres, 20 d’abril, a les 18:30 h.
Teatre de Sarrià, c/ Pare Miquel de Sarrià, 8
                                              
Bullying. Una falsa sortida per als adolescents
José Ramón Ubieto. Psicòleg clínic i psicoanalista
Dimecres, 4 de maig, a les 18:30 h.
Teatre de Sarrià, c/ Pare Miquel de Sarrià, 8
Educar amb Humor
Carles Capdevila. Llicenciat en filosofia i periodista
Dilluns, 30 de maig, a les 18:30 h.

Més informació

Vocalia FemSalut!

La VOCALIA FEM SALUT us convidem a:

Xerrada - debat: "Creixement, afectivitat i sexualitat"

Continguts i dinàmica de la sessió:

  • La sexualitat i la identitat
  • El cos, "carta de presentació", i les emocions
  • El reconeixement, la intimitat i el grup d'amics

Creiem que en aquests tres punts ja hi ha molt a dir. També ens parlarà de la manera de relacionar-se amb les tecnologies i de tot allò que el públic assistent vulgui plantejar en el debat que compartirem.

Exposició inicial a càrrec de:

Rosa Ros, Metgessa.
Experta en adolescència i educació per la salut. Durant 23 anys ha estat la directora del Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat. www.centrejove.org
 
Dimecres, 9 de març a 19h a la sala polivalent de l’escola.

Aprofitem per informar-vos que ja podeu consultar al web els resultats de l'enquesta: http://www.costaillobera.net/web/index.php/fem-salut . Agraïm a totes les famílies la col·laboració i esperem anar donant resposta a les inquietuds amb les xerrades i tallers que anem organitzant.

US ESPEREM!
Vocalia FEM SALUT

La vocalia FEM SALUT es va establir l’any 2009 com a continuació del Programa de Prevenció de Drogodependències que l’Escola havia realitzat a proposta de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

En aquests anys, s’han organitzat activitats adreçades a professorat, alumnes i famílies. Pel què fa en particular al col·lectiu de pares i mares, cada any s’organitzen dues o tres xerrades o tallers sobre temes vinculats a la salut física i mental dels nostres fills i filles. En els darrers anys, per exemple, s’han organitzat activitats relatives al bullying, els trastorns alimentaris o a l’ús de les noves tecnologies.

Per tal d’orientar millor algunes de les activitats previstes en base als interessos i necessitats i conèixer l’opinió de mares i pares sobre el que s’ha fet, durant el mes de desembre es va enviar una petita enquesta que ajudes a orientar correctament l’activitat que desenvolupa la vocalia.

En total s’han rebut 225 enquestes de mares i/o pares, tenint en compte que a l’escola hi ha 550 famílies, la cobertura ha estat del 41%. Aquestes enquestes fan referència a 449 nens/es de l’escola (total nens escolaritzats 841, cobertura 53,39%), distribuïts com es veu en la gràfica i amb cobertures de 89,3% a infantil, 49,52% a primària, 48,15% a secundària i 31,85% a batxillerat.

A la pregunta “Has assistit a alguna de les xerrades organitzades per la Vocalia” hi ha hagut 5 (2,2%) que no han respost, 118 (52,4%) diuen no haver-ho fet i 102 (45,3%) sí que ho han fet.
També es demanava quin era l’horari que creien més adient per les xerrades. Més de la meitat has respost que els hi va millor a segona hora de la tarda (a partir de les 19:00)

A continuació es demanava l’opinió (0 Cap interès a 10 Molt interès) de diferents temes ja tractats.

A continuació hi ha un resum sobre quins temes els hi agradaria que es tractessin, indicant aquells que més cops s’han mencionat:
- Sexualitat, relacions sexuals, educació sexual
- Alimentació saludable, nutrició
- Primers auxilis
- Pèrdues, dols, mort de persona propera.
- Noves tecnologies. Mòbil, wifi, telèfons inalàmbrics. Impacte en la salut.
- Adolescència, como comunicar-se amb els fills.
- Violència de gènere, estereotips de gènere
- Gestió de les emocions. Autoestima. Relacions

La Vocalia vol agrair la participació de les famílies.
Estem a la vostra disposició i us encoratgem a participar i compartir tot allò que considereu oportú.

Ben cordialment,

Vocalia Fem Salut

LA VOCALIA FEM SALUT US CONVIDEM A:

Xerrada – debat:

El desenvolupament afectiu dels nens i les nenes: Com ajudar-los a manegar-se amb les emocions?

 

 Desenvolupament de la sessió (aprox. 90’):

- Exposició inicial.

- Discussió en grups.

- Posada en comú.

Llegeix més...

La Vocalia Fem Salut i la Vocalia d’Alimentació us convidem a la xerrada - debat sobre “Prevenció i detecció de trastorns alimentaris des de casa i des de l'escola" que es farà el dijous  21 de maig a les 19.30h a la sala polivalent de l’escola.  

La conferenciant serà la Sara Bujalance, psicòloga i experta en trastorns alimentaris, prevenció i promoció de la salut.

La xerrada que proposem amb les famílies tractarà els següents punts:  Què són els trastorns de la conducta alimentària? Com detectar-los precoçment en els nostres fills i filles? Què fer davant la sospita? Com podem protegir als nostres fills i filles davant aquestes malalties? Després hi haurà un torn de preguntes per clarificar dubtes sobre aquestes malalties i aspectes relacionats com per exemple, els riscos de les dietes restrictives, la preocupació excessiva pel físic en els nostres fills i filles, què fer si el nostre fill adolescent es nega a menjar com ho feia fins ara, com potenciar l’autoestima des de casa... entre d’altres.

Tot i que l'incidència i prevalença de trastorns de la conducta alimentària es manté més o menys estable en els darrers anys (tot i així, 28.000 nois i noies a Catalunya estarien patint un trastorn de la conducta alimentària), el que sí ha incrementat notablement són les conductes de risc relacionades amb l'alimentació i el culte al cos com, per exemple, l'ús de dietes restrictives injustificades. És per aquest motiu que resulta de vital importància trobar mecanismes per reduir l'aparició d'aquestes conductes de risc relacionades amb el desig d'aprimar-se.

La família té un paper clau perquè pot esdevenir un model molt potent d'hàbits i estil de vida saludables. La transmissió, des de la família, de la importància de mantenir una alimentació equilibrada i de no basar l'autoestima en l'aspecte físic pot reforçar l'autoestima dels fills i protegir-los de patir un trastorn de la conducta alimentària.

Us esperem dijous  21 de maig, a les 19.30h, a la sala polivalent.

VOCALIA FEM SALUT i VOCALIA ALIMENTACIÓ US CONVIDEM A:

Xerrada – debat:

Prevenció i detecció de trastorns alimentaris des de casa i des de l'escola"

Dijous, 21 de maig a les 19.30h a la sala Polivalent de l’escola

Llegeix més...

Pàgina 1 de 3

Contacta amb la vocalia Fem Salut!

el teu email:
Assumpte:
Missatge:
Per enviar el missatge, demostra que no ets un ordinador, responent (amb un número) a la pregunta: "SI TINC 4 POMES I ME'N MENJO UNA, QUANTES ME'N QUEDEN?"
Go to top