banner ampa alimentacióvoc. alimentació

 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

MENÚ d'OCTUBRE '19  INFANTIL, PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA 

 

La tasca de la Vocalia d’Alimentació és vetllar perquè els menús de l’escola siguin el màxim saludables i variats possibles d’acord amb les directrius que marca la Generalitat de Catalunya, així com conèixer els processos que incideixen en la qualitat del menjador a fi de treballar millores en tots els agents i factors implicats.

Treballem sobre uns objectius consensuats amb l’escola, que podeu veure explicats en els documents de Pla Estratègic que podeu consultar a la web. Allà s’hi tracen les línies bàsiques sobre les que treballem: menús, comunicació, el projecte pedagògic, respecte pel medi ambient,etc.

Productes ecològics, de proximitat i estacionals:

Volem que els nostres fills i filles tinguin una alimentació rica i saludable, per això elaborem els menús a partir d’aquests tres eixos.

Ecològics:

-Per salut (com menys additius químics i pesticides tinguin els aliments, millor).

-Perquè protegeixen el medi ambient

-Pel seu sabor i qualitat

Locals:

Perquè creiem que cal potenciar la sostenibilitat del producte i afavorir els productors de la nostra terra. Això potencia la vida rural, una societat més justa i la creació de llocs de treball.

Estacionals:

-Perquè potencien una agricultura menys manipulada i més natural

-Perquè són més sostenibles amb l’entorn

-Perquè permeten trobar productes de proximitat

Fem obres a la cuina!

El proper mes de juny està previst que comencin les obres per a fer la nova cuina del Costa i Llobera amb l’objectiu de tenir-la enllestida de cara a l’inici del curs 2015-2016. Aquestes millores afectaran tant a la distribució i condicionament dels espais, com a l’equipament.

Amb aquesta intervenció es busca per una banda garantir espais adequats i el màxim de segurs a l’hora de conservar i manipular els aliments. En aquest sentit, s’ampliarà la “zona de fred” (que actualment resultava massa justa) i també es preveu ampliar la zona de treball garantint així un espai separat (i per tant més segur) per a la preparació dels menús especials segons els casos d’al·lèrgia.

Per altra banda la nova distribució pretén també millorar les circulacions tant a l’interior de la cuina (recepció de mercaderies, conservació, preparació d’aliments...) com a la zona del menjador (especialment a l’hora de servir el menjar i també per al retorn de safates). Aquestes modificacions també afectaran a la zona de vestidors i serveis del personal de cuina i monitors.

Estem convençuts que aquesta intervenció i la qualitat amb la qual es proposa, suposa una important millora per a l’escola, i per això us demanem tota la vostra comprensió. Mentre durin les obres el menjar es proveirà mitjançant un catering extern que portarà el menjar cuinat.

Aquí podeu veure el plànol de la nova cuina de l’escola  (PDF)

cuina

A partir d’aquest mes servirem pollastre ecològic, lliure de tractaments antibiòtics i hormonals. A partir de la segona setmana de gener, els ous pasteuritzats amb els que treballem també seran ecològics. Així seguim avançant en els objectius de cuina saludable que ofereix l’escola.


A causa d’un cas d’al·lèrgia important a la classe de Xàfecs (1r primària), el pa amb formatge de berenar serà substituït per dues mandarines.

En el següent article podreu trobar resposta a algunes de les preguntes relacionades amb la nostra activitat, l'alimentació a l'escola...

Llegeix més...

PLA ESTRATEGIC

RECULL DE MENÚS ANTICS

Aquí podeu trobar els menús i les receptes d'anys i mesos anteriors:

> recull curs 2017-2018 INFANTIL

> recull curs 2017-2018 PRI. I SEC.

> recull curs 2015-2016

> recull curs 2014-2015

----------------------------

 

 

sug

Si tens qualsevol queixa, dubte o suggeriment, hem habilitat el següent formulari per posar-se directament amb la vocalia d'alimentació. No dubtis en utilitzar-lo per qualsevol tema relacionat amb la vocalia:

el teu email:
Assumpte:
Missatge:
Per enviar el missatge, demostra que no ets un ordinador, responent (amb un número) a la pregunta: "SI TINC 4 POMES I ME'N MENJO UNA, QUANTES ME'N QUEDEN?"
Go to top